HET ASBESTFONDS

Het Asbestfonds informeert over de gevaren van asbest en hoe hiermee om te gaan. Het vergoedt en begeleidt alle asbestslachtoffers die eraan zijn blootgesteld in België: zowel werknemers uit de privésector als zelfstandigen, ambtenaren en omgevingsslachtoffers. Bij overlijden worden bepaalde rechthebbenden onder bepaalde voorwaarden ook vergoedt. 

Het Asbestfonds wordt beheerd door Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico's.

Infotheek

Bekijk hier onze formulieren, folders,  informatieve video's, statistieken en wetgeving.

FAQ

Al uw vragen beantwoord door onze experten.

Nieuws

Het Asbestfonds is opgericht in 2007 om slachtoffers van asbest zo snel mogelijk te vergoeden, zonder zware juridische procedure. Sinds haar oprichting, heeft zij hulp geboden aan ongeveer 3000 personen. Een nieuwe wet werd gepubliceerd in het Staatsblad, welke een aantal nieuwe maatregelen voorziet om de vergoeding en begeleiding van slachtoffers van asbest te verbeteren.

Lees meer

Nieuwe maatregelen voor het Asbestfonds

Binnenkort komt een nieuw Koninklijk besluit uit dat een betere en snellere werking van het Asbestfonds zal garanderen.

 

Lees hier meer.

Minister De Block brengt verbeteringen aan in de werking van het Asbestfonds

Prof. dr. Steven Ronsmans heeft het Machiel van der Woude stipendium gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nederlandse Instituut Asbestslachtoffers (IAS) aan een onderzoeker die een belangwekkende studie over asbest voert. Steven Ronsmans kreeg de prijs voor zijn studie naar de circa drieduizend werknemers die van 1967 tot 1991 in het gebouw van de Europese Commissie in Brussel hebben gewerkt. In dit gebouw is overvloedig spuitasbest aangebracht op de staal- en betonconstructie.

Belg wint prijs voor studie over asbest